De routes

Arcen, de parel aan de Maas, is de startplaats van de Asperge Fiets Vierdaagse Arcen.

Arcen in Noord Limburg is vooral bekend door zijn vele attracties zoals:
De Kasteeltuinen Arcen, het Thermaalbad Arcen, de Hertog Jan Bierbrouwerij en Graanbranderij De IJsvogel. Maar ook door zijn ligging aan de Maas naast Nationaal park Maasduinen.

De Asperge Fiets Vierdaagse Arcen vindt zijn routes door het mooie Noord Limburgse land dat zich kenmerkt door bossen, weidevelden, aspergevelden en veel ongerepte natuur.

Een ideaal wandel- en fietsgebied. U fiets van dorpje naar dorpje en maakt zo kennis met al het mooie van Noord Limburg.

Bovendien staat Noord Limburg bekend om zijn “Bourgondische inslag” die u leert kennen op uw tocht langs diverse uitstekende restaurants langs de route.

In april, mei en juni is het aspergetijd. Laat u gerust eens verwennen in een restaurant dat beslist de asperges op zijn menukaart heeft staan.

IEDER JAAR WEER NIEUWE ROUTES!

De tweede dag, woensdag: Maas route:
een route langs de Maas en door de natuur richting Venlo en daan de Maas over richting Lottum en Broekhuizen.

De eerste dag, dinsdag: Maasduinen route
een route door de mooie natuur van Nationaalpark de Maasduinen. Van Arcen naar het noorden naar Well en het Reindersmeer.

De derde dag, donderdag: Kevelaer route:
Uitgepijlde route naar Duitsland. Via Walbeck naar Kevelaer, het bedevaartsoord met de vele kerken etc. en dan retour Arcen.

De vierde dag, vrijdag: Museum route:
Een route richting Melderslo naar Nationaal Asperge Museum de Locht.

Herinnering:
Bij deelname aan alle vier de dagen en alle stempels van alle posten ontvangt de deelnemer per inschrijving een portie verse asperges als aandenken aan de Asperge fiets Vierdaagse Arcen. Arcen is gelegen in de